Blyger

Blyg... Eller trött på förutfattade meningar...

Utgivning av böcker i samband med stundande 50-årsjubileum

Publicerad 2008-09-18 20:13:34 i Allmänt,

Med anledning av 50-årsjubileet rekommenderar jag dessa böcker som snart kommer ut. Jag har tjuvtittat i dem redan och ser fram emot fortsatt läsning! :-)





På Verbums hemsida står denna beskrivning av boken att läsa:

"För femtio år sedan beslutade kyrkomötet att även kvinnor skulle kunna prästvigas. I boken Du ska bli präst: livsberättelser 50 år efter kyrkomötets beslut berättar tjugo kvinnliga präster i olika åldrar öppenhjärtigt om sina liv, yrkesval och drivkrafter.

Med texter av Lina Sjöberg och bilder av fotografen Sanna Sjöswärd skildras kvinnornas vardagsliv, arbetsliv, familjeliv - och samtidigt ett stycke nutidshistoria. Redaktören Boel Hössjer Sundman bidrar med en historisk bakgrund till de biografiska berättelserna.

Boken kommer ut den 23 september 2008 vid kyrkomötets öppnande."



Om om denna bok står att läsa:

"Forskningsantologin Äntligen stod hon i predikstolen!: historiskt vägval 1958 beskriver kvinnornas väg till prästämbetet. Vad har beslutet att prästviga kvinnor betytt för kyrka och samhälle? Vilka utmaningar finns idag?

Medverkar gör bland andra ärkebiskop Anders Wejryd, som skrivit bokens förord, Per-Erik Persson, systematisk teolog, historikern Anne-Sofie Ohlander, etnolog Birgitta Meurling samt missionsvetarna Gunilla Gunner och Karin Sarja. Redaktör och en av artikelförfattarna är Boel Hössjer Sundman, själv präst och forskare."

De finns att köpa som bokpaket eller som var och en för sig.

Vackra böcker. Vackra bilder. Gripande berättelser och tankeväckande artiklar!

Kommentarer

Postat av: Bloggblad

Publicerad 2008-09-18 23:20:30

Den ska jag läsa! Och alldeles för sent för tävlingen, nämligen häromkvällen, kom jag på en himla bra psalmtext om kristna kvinnliga förebilder...

Postat av: blyger

Publicerad 2008-09-19 08:34:55

Bloggblad: Nämen den psalmen får du lov att skriva klart!! :-)

Postat av: Bloggblad

Publicerad 2008-09-20 17:36:44

Den är klar nu, och postad till styrelsen inför nästa psalmskrivarträff. Filade lite först, fast bara lite. Synd att den inte blev klar så jag kunde skickat den till tävlingen!

Postat av: aida

Publicerad 2008-09-20 21:59:42

vad kul att de använder sig av Selma Lagerlöfs klassiska inledning till gösta Berlings saga som titel på ena boken...fast de använder sig av hon istället..;) det är ju ett annat jubileum som ska firas. Mycket intressanta böcker verkar det som!

Postat av: blyger

Publicerad 2008-09-20 22:43:31

Bloggblad: Ja, tråkigt med tävlingen, men underbart med psalmen, att den är färdig! :-)



Aida: Ja, det är kul. :-) Jo, dessa böcker kan nog få en fin plats i det aidianska hemmet. ;-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela