Blyger

Blyg... Eller trött på förutfattade meningar...

"Vi är blåa och vi föraktar 'svaga' människor"

Publicerad 2010-05-02 17:16:11 i Allmänt,

"Hej. Vi kallar oss för Alliansen. Vi består av en bunt blåa partier, sådana där som inte tycker om svaga människor. Sådana ska bort, tycker vi. Så vi försöker på alla sätt och vis. Vi tycker inte om fattiga, sjuka eller lågutbildade. Sådana vill vi inte ha i närheten av oss, om de inte utför tjänster i våra hem, förstås. Arbetarungar får skylla sig själva att de fötts in i fel sammanhang, de får leva med arvet med ett lågt ekonomiskt och socialt kapital.

Utmattningsdepression är en falsk diagnos som egentligen bara döljer de lägre samhällsklassernas lättja (för att fler i dessa klasser drabbas av åkomman beror inte på att de lever under oerhört mycket större press med stress orsakad av oro över ekonomi, av hård arbetsbelastningen eller liknande) och nack- och axelproblem, förslitningsskador och liknande som är vanliga inom verkstad/vård/omsorg/gruva/butik/skog och andra områden där de lägre samhällsklasserna är överrepresenterade är bara påhittade problem som de lata människorna skyller på för att slippa jobba.

Vi tycker att tvång är ett smart system. Att tvinga arbetsoförmögna människor till arbete genom att skära ner deras ekonomiska stöd tycker vi är smidigt. Det är lite som att försöka få en simokunnig att lära sig simma genom att slänga ut henne/honom på djupt vatten. -Antingen klarar han/hon att krampaktigt hålla sig över ytan, eller så dör han/hon. Och dör han/hon så är ju problemet med simokunniga snabbt ur världen. Händigt!

En annan sak som vi tycker är himla tråkigt i Sverige är att man verkar ta hänsyn till mänsklighet och bejakandet av att människan bland annat består av en själ, ett psyke och en förmåga att känna saker. Det är onödigt och gör det besvärligt för oss att ha makt över människor. Vi försöker råda bot på detta genom att härda människor genom att låta dem bita ihop och förtränga sina känsloreaktioner, tvinga dem att (av ren självbevarelsedrift) stänga av kontakten mellan kropp och medvetande. Alla dessa som tvingas arbeta för att överleva trots att de påstår sig ha svåra smärtor, så där så de kräks av smärta, så att det svartnar för ögon, så de inte kan sova en enda natt ostört, som inte klarar av att ha en social fritid på grund av all smärta och all energi som går åt att hantera den, ja dessa människor tror vi härdas och blir inte så sjåpiga och överkänsliga. Kalla och hårda vill vi att de ska vara. Då kan de bita ihop och jobba, utföra hushållsnära tjänster åt oss, vi som är lite för fiiina för att själva ta hand om vår skit."

Ja, jag undrar om det är förhållningssätt som ovan som ligger bakom denna inhumana historia....

Kommentarer

Postat av: Vonkis

Publicerad 2010-05-15 22:29:57

Tragiskt.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela