Blyger

Blyg... Eller trött på förutfattade meningar...

HIV

Publicerad 2007-12-19 10:29:06 i Allmänt,

Andreas Lundstedt har gått ut i tidningen QX och berättat att han är hiv-positiv.

Det är ett laddat ämne och han är modig som berättar. Jag tänker mig att hans berättelse kan fungera som en väckarklocka för människor. Hiv är inget som bara drabbar okända människor Långtbortistan. Hiv finns alldeles nära oss, kan drabba vem som helst av oss. I Sverige är inte risken särskilt stor att vi blir smittade vid blodtransfusioner eller liknande, eftersom man är noga med att undersöka blod och plasma som tas emot vid landets blodcentraler. I en del andra länder är dock risken större att bli smittad av hiv genom sjukvården.

Att använda begagnade kanyler är att utsätta sig för smittorisk. Att ha oskyddat sex likaså.

Det är alltså bra att undvika redan använda kanyler, inte använda samma sprutor och nålar två gånger. I sjukvården använder man ju självklart inte samma nål två gånger, men nålar används ju även utanför sjukvårdens väggar... Vid tatuering och användande av en del droger, till exempel.

Det är även bra att skydda sig själv och sin partner när man har sex. Oavsett vilket form av sex det gäller. Använd kondom/slicklapp!

Om man är blod/plasmagivare är det av allra största vikt att man är ÄRLIG och fyller i hälsoblanketterna sanningsenligt! Det handlar mer om människors rätt till friskt blod/plasma än givarens stolthet! Har man utsatt sig för risker så MÅSTE man tala om det! Andra människor ska inte behöva bli smittade vid t.ex en operation eller vid vård av stora brännskador, bara för att en givare inte tagit sitt ansvar att undvika smittspridning...

Var rädd om dig själv och dina medmänniskor!

Här och här går att läsa om hiv/aids.

Underbara kyla!

Publicerad 2007-12-17 21:57:50 i Allmänt,

153504-19
Mannen mittemot mig vid fikabordet idag hade haft -22 grader hos sig i helgen.

Hos mig var det ungefär -10 grader.

Helt underbart!

Jag njuter av kylan, den klara luften, rimfrosten i träden, vantarna, mössan, halsduken...

Underbara vintertid!

Må vi slippa klimatförändringarna!

Grattis!

Publicerad 2007-12-16 14:09:42 i Allmänt,

image27

Grattis på ettårsdagen, bloggen!

Idag fyller alltså Blygers blogg precis ett år.

Hm, vad har hänt under detta år?

Barn har fötts, andra har dött, jag har flyttat, lärt känna många nya människor, fått nya grannar, gjort bort mig många gånger (som vanligt), har varit sjuk fler gånger än vad jag tidigare varit under fem års tid, har tillbringat många timmar på resande fot, har haft glädjen att uppleva en händelserik och på flera sätt lärorik och rolig sommar som, precis som allt annat man upplever, har format mig och mitt sätt att se på saker.

 Det har varit ett bättre, svårare, roligare, kämpigare, färggrannare, jobbigare,intensivare, mer lärorik, överraskande och spännande år än jag kunnat ana...

Itzhaks julevangelium

Publicerad 2007-12-15 20:06:16 i Allmänt,

Ikväll kan den som känner för annorlunda julevangelium se SVT:s serie "Itzhaks julevangelium" ikväll kl 22:15.

Nu får vi åter igen njuta av Tiffany Persson! :-)

Karin Långström Vinge bjöd på lite Tiffany Persson den 17 februari i år och jag rekommenderar ett besök på hennes sida för den som inte kan bärga sig till kvällens möte med denna underbara människa...!

Sju önskningar

Publicerad 2007-12-10 19:52:07 i Allmänt,

Jag har blivit utmanad av Eva...

Sju önskningar...

Om jag bortser från de stora önskningarna i livet, så som god hälsa, glädje och lycka för alla i min omgivning, världsfred, utrotning av fattigdomen, världssvälten och alla sjukdomar så finns det ju små, vardagsnära önskningar...

1. Dubbelt så många timmar per dygn, alternativt dubbelt så många dagar per vecka. Allt roligt tar annars slut alldeles för fort och alla deadlines närmar sig med allt för hög hastighet.

2. En "riktig" vinter, med kall, torr och gnistrande snö.

3. En trevlig, billig, bra bostad, gärna med bra ljudisolering så jag slipper nattaktiva grannar.

4. Pengar. Det finns hål att stoppa i, kan man säga.

5. Att min vardagssysselsättning går som planerat framöver, eller ännu bättre.

6. Att jag får mycket energi och kraft att fullfölja mina åtaganden under våren som kommer.

7. En god jul och ett gott nytt år.

Känn dig utmanad! :-)

"Att skiljas är att dö en smula"

Publicerad 2007-12-07 21:53:31 i Allmänt,

Helle Klein skriver på sin blogg om gårdagens utsparksfest på Pastoralinstitutet i Uppsala.

Hennes tid som präststuderande är snart över.
"Separationsångesten är påtaglig" skriver hon
och hänvisar till ett citat av en fransk författare:

"Att skiljas är att dö en smula"

Så sant, så sant!

Jag känner med dig, Helle!

Biskop Tony och antagningskonferensen

Publicerad 2007-12-05 09:57:49 i Allmänt,

Jag läser på sidan  "Biskop Tonys anteckningar" om årets antagningskonferens. Jag har förstått att Härnösands stifts biskop verkligen tar sitt ansvar för det beslut han tagit och han ger själv alla aspirerande studenter antagningsbesked ansikte mot ansikte, oavsett vilket besked han ska ge.

Vilket föredöme han är. Det ger  ju även signaler till de framtida medarbetarna om vilket kommunikationssätt man föredrar; rak och ärlig, utan omvägar och budbärare. Här står man för sin sak och tar ansvaret och konsekvenserna av det.

All heder åt Härnösands stift och biskop Tony!

Babben

Publicerad 2007-12-01 21:35:00 i Allmänt,

Alltså... Ärligt talat... Babben o co är inte ett så roligt program... Tyvärr. Jag brukar ju gilla Babben, men det här...nja...
Skämten är plumpa och krystade och ibland undrar jag om de inte till och med sårar gästerna.

Ikväll deltog Kjell Bergqvist, Eva Dahlgren och Carola. Ibland undrar jag om de blivit tillsagda att de 'måste' skratta. Jag läste någon rubrik om det tidigare, men jag har egentligen ingen aning om det är så eller inte. Carola skrattade i alla fall inte någonting på hela tiden. Jag förstår henne. Jag skrattade heller inte.

Stockholm Horseshow

Publicerad 2007-12-01 20:08:47 i Allmänt,

I helgen pågår årets upplaga av Stockholm International Horseshow. Man kan följa alla tävlingar och alla underhållning via SVT. Roligast är förstås att vara på plats, men samtidigt får man se saker ur många vinklar när man tittar på TV.

Såg ni falabellan som gjorde konster?!?! Den lille hingstens ägare och dressör är en 80-årig dam. Hästen och damen åker bil tillsammans och när de skulle kliva ur bilen vid Globen så klev damen ut ur framsätet och hästen ur baksätet!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela