Blyger

Blyg... Eller trött på förutfattade meningar...

"Du ska över älven idag"

Publicerad 2007-06-29 19:25:58 i Allmänt,

Idag har en människa fått sällskap på sin vandring att möta Gud.
Anhöriga som sörjer har överlämnat sin älskade
i Guds nåderika, kärleksfulla, läkande händer.
Nu är det gjort det som kunnat göras.
Nu möter Gud på andra sidan.
Döden tar inte liv.
Döden avslutar liv.
Döden avslutar det liv vi lever här på jorden,
men ger samtidigt möjlighet för människan
att möta Gud i en annan dimension.

Och regnet det bara öste ner...

Publicerad 2007-06-25 11:13:54 i Allmänt,

Midsommarhelgen eliminerade riskerna för skogsbränder i mina trakter.
Känns ju tryggt.

Idag skiner dock solen lite då och då. Jag tror att det är solen, i alla fall... Om det inte är en jättelampa... Jag minns inte riktigt hur det var solen såg ut... ;-)

Hur hade ni det i midsommar? Roliga lekar? God mat? Eller kanske som jag: Arbete...?

Glad midsommar!

Publicerad 2007-06-22 11:33:51 i Allmänt,

Glad midsommar!

Har hort att dagen ska bjuda på fint väder i norr och sämre i söder... Så... Jag får väl gratulera alla norrlänningar som längtar efter sol och hoppas att dem av oss som firar midsommar i södra Sverige har packat med regnkläder och en extra tröja...

chefskap

Publicerad 2007-06-20 21:26:01 i Allmänt,

Kommunikation!!!
Härligt!

Nu är jag här igen, om än något sporadiskt... Jag ska försöka att skriva så ofta jag har möjlighet de närmsta veckorna, innan jag simmar ur bild och beger mig till Avkroken...

Jag lever ett ganska intensivt liv just nu. Får lov att prioritera och fundera på vad som måste, borde och vilje göras. Det blir ett antal måsten, eventuellt något borde och sällan några vilje. Så är det just nu och det är helt ok. Det är självvalt. Eller...nja...jag tror nog att Gud har ett och annat med i spelet med, om jag inte har missförstått det hela... Nåja, det ska tydligen komma dagar av vila i slutet av denna sommar... Eller kanske t.o.m. innan dess...

Jag har funderat på en sak.
Jag har haft ganska många olika chefer. Nu ikväll har jag funderat på hur de har varit som chefer och hur seriösa och professionella de varit. Jag inser att jag verkligen har varit välsignad med otroligt professionella, kloka och mycket seriösa chefer som varit otroligt goda förebilder på alla plan. Det är helt otroligt att jag har fått så fina förebilder under ett antal år! Jag är så tacksam för det!!! Det har gett mig en bra grund till hur jag ser på vad en chef ska vara, hur denna ska uppföra sig och agera i olika lägen.

Just nu upplever jag en i mina ögon olämplig arbetsledare. Sedan jag började tänka på mina gamla chefer blir jag rent mörkrädd när jag jämför med chefen jag numera ska arbeta med. Helt otroligt vilken skillnad.

Så, nu tänkte jag ge några tips till dem av er som har en ledande funktion i arbetet:

1. Var seriös när det gäller sekretess.
Tänk även på att saker som INTE ligger under sekretess inte automatiskt är saker som man ska prata om hur som helst. Ha respekt för att olika människor har olika integritet och låt var och en själv avgöra vad som är ok att andra vet om en. Med andra ord: Låt alla tala för sig själv. (det rådet gäller alla människor, oavsett yrkesområde och även i fritidssammanhang!). Om du visar dina medarbetare denna respekt föregår du med gott exempel, vilket kommer att sprida sig och ge ringar på vattnet bland medarbetarna.

2. Tänk efter i vilka forum det passar att ta upp olika saker. Det är inte ok att diskutera personalfrågor på café. Det är inte ok att bre ut hela den svåra arbetssituationen över hela väntrummet på vårdcentralen. Det är inte ok att tala illa om medarbetare inför människor som inte har med saken att göra.

3. Det är inte ok att utöva härskartekniker av varierande sort.

4. Det är inte ok att klaga över den fruktansvärda arbetssituationen dagarna i ända till varenda kotte och samtidigt tillbringa x antal minuter per dag med att fika bort arbetstiden, surfa på nätet i privata syften etc....

5. Försök att delegera arbetsuppgifter till personalen, våga lita på dem och ge dem möjlighet att växa och utvecklas.

Jag kanske återkommer med fler åsikter, men just nu är jag nöjd...

Jag vill bara avsluta med att säga att det verkligen finns helt fantastiska förebilder inom vården. Otroligt seriösa arbetsledare som verkligen är..... Så professionella som jag aldrig mött i andra sammanhang!

Cykeltur

Publicerad 2007-06-02 19:47:58 i Allmänt,

Jag lever!

Ok, det kanske inte var något du funderade över...men det kunde vara en relevant fundering, faktiskt!
Det hela började imorse. Jag packade ryggsäck och kylväska och åkte hemifrån vid 10-tiden. Sammanstrålade med fem vänner för att ta en cykeltur med picknick i det fina vädret. Turen skulle vara ca 50 km.

Så blev det inte. Det blev ca 65 km varav en stor del av tiden i djungelliknande blöt och lerig skog med små eller obefintliga stigar full med rötter och kohagar som skulle passeras. Detta beroende på att kartläsaren för dagen (tillika initiativtagaren till turen) misstog sig vid två olika korsningar.

Jag kom hem kl 19. Jag är helt slut. Både jag och cykeln var helt leriga. Nu är det cykelns tur för en dusch...

Och, som sagt, jag lever! Vi behövde inte tillkalla hemvärnet eller polisen för eftersök.... Vi lever! Och har hittat hem!

Kristustolkningar

Publicerad 2007-06-01 11:51:54 i Allmänt,

På Svenska kyrkans hemsida kan man läsa om en utställning som heter "Made in Asia: Kristustolkningar". 

Hur ser vi Guds närvaro i våra liv idag? Var finns Gud med oss? I vilken skepnad kan vi skymta Guds godhet och deltagande i det mänskliga?

Här kan du se alla konstverk som ingår i utställningen. Om du vill dela med dig av tankar och reflektioner du fått efter att ha tittat på bilderna så är du hjärtligt välkommen att kommentera här på bloggen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela