Blyger

Blyg... Eller trött på förutfattade meningar...

En lurvig tass

Publicerad 2008-09-29 20:08:41 i Allmänt,En vän med lurviga tassar, 
med värmande kropp,
ett lugnande spinn
och en närvaro som ger trygghet.

Gud, tack för våra vänner djuren!

Höstlövshalsduk

Publicerad 2008-09-26 15:37:52 i Allmänt,

Jag tillbringar dagarna den närmsta tiden i någon annans hem.
Jag är inneboende i ett hem som erbjuder en underbar fåtölj.
Varje gång jag sitter i fåtöljen och lyssnar på tystnaden och lugnet så längtar jag efter att sticka en halsduk. Jag vet precis vad jag vill ha för garn. Det ska vara flerfärgat, i höstlövens färger.
Idag har jag letat ett sådant garn, utan resultat...
Ägnar mig åt läsning i fåtöljen istället. Har en del bokstäver som väntar på att bli lästa av mig, så det kanske är lika bra... Samtidigt skulle jag så gärna vilja handarbeta. Det var så länge sedan!

 

Jubileumsmässa! :-)

Publicerad 2008-09-23 21:17:05 i Allmänt,

Dagen har bjudit på Jubileumsgudstjänst (mässa) vid Kyrkomötets öppnande, 50 år efter Kyrkomötets beslut att öppna prästämbetet för kvinnor.

Mer om dagen finns att läsa på Kyrkans tidnings hemsida.

Ärkebiskopen började gudstjänsten efter inledningspsalmen med att hälsa sina systrar och bröder i Kristus med denna hälsning:

"Vi vill i denna gudstjänst uttrycka vår glädje och tacksamhet över att män och kvinnor får verka tillsammans som präster. Den 27 september 1958 beslutade Svenska kyrkan om att kvinnor kunde bli präster. Vägen både före och efter beslutet har bitvis varit mycket mödosam och sorgen över att många farit illa finns fortfarande. Vi vill tacka alla dem -både män och kvinnor- som banat väg för att vi nu får arbeta tillsammans som präster. Vi vill tacka för alla kvinnor som i hundratals år, långt före alla beslut om att prästviga kvinnor, verkat för Guds rike i omsorg och undervisning.

Gud skapade människan till sin avbild, till man och kvinna skapade Gud oss. Nu lägger vi vår glädje och vårt uppdrag i Guds hand."

Uppsala domkyrka var fylld av sångsamma människor. Det var FANTASTISKT att sjunga så att hela luften, hela rymden, i den stora kyrkan fylldes. Biskop Antje predikade och gav tillfälle till både eftertanke och skratt. Jag hoppas kunna hitta predikotexten så småningom så jag kan länka till den. :-) Jag pratade med flera stycken efter gudstjänsten som berättade att de blivit djupt berörda och omtumlade av "Storkänslan" under gudstjänsten, som hade upplevt nya dimensioner och fått en ny glädje till sitt arbete för Kristus i organisationen Svenska kyrkan. Bådar gott, då denna gudstjänst är starten på årets Kyrkommöte! :-)

Anna-Karin Hammar hade skrivit texten till dagens offertoriepsalm som Alf Bengtssom tonsatt. Tack, Gud, för kvinnor och män heter den. Vers 3 lyder : "Med Martas och Petrus röst förkunna hopp för livet. Med Kristus som din vän stå upp och värna mänskolivet. Tack, Gud, för kvinnor och män som inte räds kärleken."

Här går att se videofilm från Kyrkomötets öppnande.

Kolla gärna in Kyrkomötesbloggen med!

Tro -Marie Fredriksson

Publicerad 2008-09-23 11:17:12 i Allmänt,

Två unga kvinnor sjöng Tro av Marie Fredriksson så vackert, starkt och otroligt gripande att tårarna strömmade ned för våra kinder.


"Att vilja men inte känna är nog så svårt
Att se men inte höra
Du vände dig bort
Du sa: Inget här är givet, för sådant är livet
I mina ord finns ingen önskan eller någon lust och längtan

Tro
Jag vill känna tro
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten
Känna tro igen"

Själar av blod

Publicerad 2008-09-21 10:48:29 i Allmänt,

Nanne Grönvall sjunger en låt som heter Själar av blod. Jag kom att tänka på den för en stund sedan i ett samtal. En människa sa, med en sjup suck från hjärtat, några ord som återkommer i mitt huvud.

"Jag förstår inte hur människor kan engagera sig så i små detaljer, lägga så mycket vikt vid små saker, lägga sig i andras liv, stressa upp sig och oroa sig för saker som är marginella och inte det minsta livshotande. Själv har jag inte råd att spilla min tid och slösa min energi på sådana saker, jag behöver all kraft till att få mitt liv att gå ihop, att gå runt."

Samma människa jämförde "navelskådning", detaljfixering, stress över småsaker, fokus riktad på hur andra lever sina liv etc. med allergi;

När kroppen får för lite yttre problem att ta itu med så angriper immunförsvaret den egna kroppen istället. När människor har det bra, har tak över huvudet, mat för dagen, vänner och familj och inget större yttre hot, så tenderar (inte alla, men en del) människor att rikta fokus, oro och bryderier mot "småsaker". Det är som att människan är konstruerad så att den behöver saker att engagera sig i och finns det inte reella probmen att ta itu med så skapar människan problem.

"Hur ser jag ut?"
"Vad ska folk tänka/tycka/säga/tro?"
"Har du hört vad familjen NN gjort?"
"NN sa så här och så här, verkligen en konstig människa..."
"Ser du vad NN har på sig!!!"
"Vad ska folk tycka/tro om jag ser ut/gör/säger så här?"

Jag tror inte att det är så "enkelt" som att människor behöver fler reella problem att ta itu med för att sluta lägga sig i andras sätt att vara och leva. Jag tror att det är flera komponenter som spelar in. Däremot kan jag känna igen jämförelsen med allergi och ibland kan även jag sucka då människor "gnäller" och ömkar sig för småsaker. Ibland kan jag känna att om jag hade de där små bekymren som det jobbigaste i min tillvaro så skulle jag vara glad.

Jag har inte lust, tid, energi, intresse för att bry mig i andras ekonomi, privata relationer, klädval, utseende. Mina ögon är i första hand inte inriktade på att vara kritisk mot varken mig själv eller andra.


SJÄLAR AV BLOD

Text& Musik: Nanne Grönvall


Det finns dom som skulle behöva gråta, som aldrig gråter
Det finns dom som skulle behöva lida, för att lära sig känna sympati
Det finns dom som inte har vett att vårda de vänner som de har
Många av dom som skulle behöva trampa i ensamhet ett tag


Själar Av Blod
Ond liksom god
Feghet och mod
Själar Av Blod


Det finns dom som skulle behöva tiga, som skriker närhelst de vill
Det finns dom som skulle behöva skrika, som lider och tiger still
Och det finns ju dom som tar för givet sin silversked i mun
Många av dom skulle behöva kämpa, åtminstone för en stund


Själar av blod....


Det finns dom som skulle behöva skratta som bara är fulla av gnäll
Det finns dom som alltid klagar på andra, men aldrig rannsakar sig själv
Det finns dom som alltid vänder kappan efter varje vind
Många av dom borde slängas ut i kylan och inte släppas in


Själar av blod
Ond liksom god
Feghet och mod
Själar av blod

Utgivning av böcker i samband med stundande 50-årsjubileum

Publicerad 2008-09-18 20:13:34 i Allmänt,

Med anledning av 50-årsjubileet rekommenderar jag dessa böcker som snart kommer ut. Jag har tjuvtittat i dem redan och ser fram emot fortsatt läsning! :-)

På Verbums hemsida står denna beskrivning av boken att läsa:

"För femtio år sedan beslutade kyrkomötet att även kvinnor skulle kunna prästvigas. I boken Du ska bli präst: livsberättelser 50 år efter kyrkomötets beslut berättar tjugo kvinnliga präster i olika åldrar öppenhjärtigt om sina liv, yrkesval och drivkrafter.

Med texter av Lina Sjöberg och bilder av fotografen Sanna Sjöswärd skildras kvinnornas vardagsliv, arbetsliv, familjeliv - och samtidigt ett stycke nutidshistoria. Redaktören Boel Hössjer Sundman bidrar med en historisk bakgrund till de biografiska berättelserna.

Boken kommer ut den 23 september 2008 vid kyrkomötets öppnande."Om om denna bok står att läsa:

"Forskningsantologin Äntligen stod hon i predikstolen!: historiskt vägval 1958 beskriver kvinnornas väg till prästämbetet. Vad har beslutet att prästviga kvinnor betytt för kyrka och samhälle? Vilka utmaningar finns idag?

Medverkar gör bland andra ärkebiskop Anders Wejryd, som skrivit bokens förord, Per-Erik Persson, systematisk teolog, historikern Anne-Sofie Ohlander, etnolog Birgitta Meurling samt missionsvetarna Gunilla Gunner och Karin Sarja. Redaktör och en av artikelförfattarna är Boel Hössjer Sundman, själv präst och forskare."

De finns att köpa som bokpaket eller som var och en för sig.

Vackra böcker. Vackra bilder. Gripande berättelser och tankeväckande artiklar!

Underbar höstkväll!

Publicerad 2008-09-18 19:33:09 i Allmänt,

Vilken mysig kväll!

Först en underbar cykeltur i klart och vackert höstväder med dalande, färggranna löv, stickade vantar och gott sällskap. Sedan kattgos, te och mysig stund hemma hos samma goda sällskap. Tissel och tassel, delande av tankar och erfarenheter, funderingar och skoj...Så här såg det ut får några dagar sedan, idag var det lite ljusare ute...Här är en av mina grannar, en liten kotte som provligger sitt potentiella vinterhus.
Jag tror att han eller hon får lov att se sig om ett mer isolerat boende...

Lista som vandrat från Stora syster i vassen

Publicerad 2008-09-17 23:08:38 i Allmänt,

Min farbror brukar...spela gitarr och sjunga

Jag har aldrig ångrat...att jag återupptog kontakten med A för många år sedan

När jag var fem år så... var jag ett kyrkisbarn

Jag kommer aldrig att glömma...när jag och Stav-Stina kämpade ihop under extrema arbetsförhållanden

En gång mötte jag...döden, men vägrade följa med

Jag känner en kille som...skrivit en låt till mig, som spelas in i studio nästa vecka

Vid lunchtid, så... är det bråttom att hinna före den värsta kön i lunchrestaurangen

Igår kväll, så...promenerade jag i månljuset med han som inte kommer att bli min (oavsett vad vissa i vissa sammanhang säger ;-) )

Om jag ändå...konfronterade tigrarna i mitt liv så skulle jag vara mindre arg

Nästa gång jag går i kyrkan...firar vi högmässa

Jag oroar mig mest för...julen

Om jag vrider huvudet åt vänster...ser jag en bäddsoffa som väntar besök

Du vet att jag ljuger om jag...säger att jag vill flytta ifrån det liv jag har här där jag bor och lever

Det jag saknar mest med 80-talet är...min farfar

Om jag vore en Shakespearekaraktär vore jag... dödskallen

Nästa år så här års...så har jag njutit och glatt mig åt ett ännu ett år av mitt liv

Ett annat namn på mig är...Pratkvarnen

Om jag börjar plugga igen...så hoppas jag att det sker med framgång och leder till positiva följder

Du vet att jag gillar dig om jag... erbjuder dig boende hos mig

Ett gott råd från mig är...se till att hålla livet uppstyrt och ha en positiv grundhållning

Min bästa frukost är... smoothie med egna bär och nybakat bröd

En sång jag tycker om är...  Ge din själ stilla ro


Kopiera gärna listan!

Det är inte konstigt...

Publicerad 2008-09-17 22:26:40 i Allmänt,

Det är inte konstigt...

Det är inte konstigt att jag tycker det börjar bli konstigt på en del håll...

Jag var förbi Åhléns en sväng och det slog mig att det inte är konstigt att det är konstigt.

När man på småbarnsavdelningen möts av gosedjurshundar som är instoppade i små HANDVÄSKOR, till exempel...
Om barn från tidig ålder får bilden av att hundar ska sitta i en väska och skumpa omkring hängandes från sin ägares axel så är det inte konstigt att det blir konstigt...

Det är inte konstigt att det är konstigt när kläderna på barnavdelningen är separerad från 1,5 års ålder, när pojkar och flickor ska särbehandlas vad gäller kläder redan från de börjar att gå... Pojkar ska ha lekvänliga, rymliga kläder i praktiska (fläckdöljande) färger medan flickorna ska ha lekhämmande, snäva kläder i opraktiska färger (som de ska vara föööörsiiiiktigaaa med, så det inte blir fläckar)...

Det är inte konstigt att det är konstigt.

Simson och Delila

Publicerad 2008-09-16 22:06:15 i Allmänt,


(Bild lånad från www.operan.se)


Historien om Simson och Delila ges i ny tappning på Kungliga Operan i Stockholm i höst och i vinter. Det ska bli intressant att se hur denna bibliska berättelse kan tolkas in i vår tid idag!

Tre timmars föreställning (tre akter) en mörk höstkväll att se fram emot.

:-)

Tack och lov att jag inte är ärkebiskop!

Publicerad 2008-09-15 23:51:37 i Allmänt,

Min djupaste tacksamhet som jag känner idag är att det inte är jag som är ärkebiskop i  Svenska kyrkan. Jag andas ut en lättnadens suck och tackar Gud för att det inte är jag som ska behålla förståndet, tålamodet och lugnet vid alla möjliga tillfällen, som till exempel vid gårdagens intervju av Gudrun Schyman i Tv 8...

Ibland känner jag frustrationen växa inom mig i samma takt som tålamodet pyser ut genom öronen.

Jag känner en djup tacksamhet för att det inte är jag som är ärkebiskop.

Jag känner en stor beundran för och tacksamhet till ärkebiskop Anders Wejryd och hans tålmodiga arbete.

Nattens pärla

Publicerad 2008-09-11 23:06:56 i Allmänt,
(Bilden är tagen på meditationsplatsen vid Tunåsen, Gamla Uppsala. Läs mer om invigningen här.)

På sidan www.fralsarkransen.se står detta att läsa om Nattens pärla:"Den svarta pärlan står för livets tyngsta och mörkaste stunder. Men, för att uppleva dagen måste man utstå natten. Gud är inte borta.

Nattens pärla står för det svartaste i livet, ångest och tvivel, rädsla och övergivenhet. Den står för det som dränerar livet på kraft och mod. Den rymmer meningslöshet och förtvivlan, rädslan för död och katastrof. Finns Gud? Varför måste vi dö? Håll inte tillbaka. Att stanna upp inför det svarta är nödvändigt. Det finns ljus i mörkret även om vi inte alltid ser det. Under natten kommer det närmare. Håll i nattens pärla och stanna upp inför mörkret. Tänk att Gud är även i svartaste natt. Ingen är övergiven."
Nu är det natt.
Nu är det mörkt.
Nu är det tyst.

Jag håller i Nattens pärla och stannar upp inför mörkret.

Jag ber.

Ljus, kom tillbaka!

Höstbilder

Publicerad 2008-09-11 20:50:42 i Allmänt,Så här ser det ut från mitt fönster...

Äppelträd med många röda äpplen på.Blåklockor i september.Prästkragar i september.

Jan Björklund och skolkredovisning

Publicerad 2008-09-10 10:00:11 i Allmänt,

Jag må (som jag även påpekat tidigare) ha hjärtat till vänster, men alltså... Jan Björklund is the määän!

Det talas om att lärarutbildningarna vid Sveriges högskolor är socialistiskt präglade, men min uppfattning är att Björklunds idéer är uppskattade och efterlängtade bland väldigt många av landets lärare och lärarkandidater. Jag kan förstå det.

Idag läser jag i SvD om Björklunds förslag att redovisa skolk i terminsbetygen (dock inte slutbetygen) som ett led i att minska den otillåtna frånvaron bland eleverna.

Jag kan inte förstå varför man inte skulle redovisa detta. Under grundskoletid har man skolplikt och även om gymnasiet är frivilligt att gå så är det obligatorisk närvaro när man väl har valt att börja gymnasiet. Genom att inte markera och ta krafttag mot skolket så signalerar vuxenvärlden till ungdomarna att det inte är "så farligt" att utebli från skolarbetet och i förlängningen att det inte är "så farligt" att utebli från förvärvsarbetet.

Jag hoppas att skolkredovisning blir ett av de krafttag som tas för att styra upp den svenska skolan. De svenska ungdomarna kommer längre och längre efter i jämförelse med andra ungdomar i andra europeiska länder och kunskapsluckorna efter 12 års skolgång börjar mer likna stora kunskapsHÅL. Detta märks tydligt vid övergången från grundskola till gymnasium och från gymnasium till högskola/universitet då grundnivåerna på utbildningarna måste sänkas eftersom eleverna/studenterna inte har tillräckliga baskunskaper med sig från tidigare nivå... Skrämmande!

Som sagt.... Jan Björklund is the määän!

Biskop Tony om debatten efter Ann Heberleins krönika

Publicerad 2008-09-09 15:02:52 i Allmänt,

Den senaste tiden har man kunnat läsa uttalanden och tyckanden i anknytning till Ann Heberleins krönika i Kyrkans tidning. Tyvärr måse man vara inloggad för att kunna ta del av krönikan på Kyrkans tidnings hemsida, men på tidningen Dagens hemsida kan man läsa en intervju med henne på samma tema.

Idag läser jag Härnösands biskop Tonys tankar i ämnet.

Plötsligt händer det...

Publicerad 2008-09-07 10:03:48 i Allmänt,

I september förra året skrev jag om en tillställning där jag tyckte att jag skämde ut mig inför en person. Här är det gamla inlägget. Nu, nästan exakt ett år senare, är jag hembjuden till samma person på middag! En vändning jag  inte trodde skulle ske för ett år sedan.  :-)

Slita ut sig för att få eller mista sin identitet?

Publicerad 2008-09-05 23:22:40 i Allmänt,

Eva skriver så bra om prestationsbaserad självkänsla.

Sedan en tid tillbaka har jag gått och tänkt på att jag vill skriva ett inlägg om något liknande. Möten med några människor den senaste tiden har fått mig att tänka på det här med utmattningsdepression, självkänsla och förhållningssätt till livet och omgivningen.

En av de människor som delat med sig av sina erfarenheter av utmattningstillstånd rekommenderade mig att läsa en bok som heter Ju mindre du gör desto mer får du gjort. Den är skriven av Tommy Hellsten. Hon citerade ett avsnitt i boken som jag kommer att återge snart. Jag vill först bara säga att jag verkligen tror att det finns många komponenter som bidrar till att människor hamnar i tillstånd som till exempel utmattningsdepression, att det som är sant för en människa inte nödvändigtvis är det för en annan människa. Men dessa tankar är vad Tommy Hellsten och min bekant delar med sig av:

"Utbrändhet är djupast sett att överge sin egen personlighet. Det innebär att förlora sin egen autenticitet, att inte få vara sann. Man blir aldrig utbränd av att ha för mycket att göra. Det finns visserligen ett samband, men sambandet förklarar inte allt. Utbrändheten har en djupare orsak och den är just att ens sanna personlighet överges. Det finns människor som inte blir utbrända hur mycket de än jobbar, även om arbetsmängden överskrider den som får andra att knäckas. Det finns till och med människor som får energi , kraft och inspiration av att arbeta. Men det här är människor som arbetar för att de har en identitet, inte för att få en." (s. 109)

Det här som står att läsa i citatet ovan, det som handlar om att man inte blir utbränd av att ha för mycket att göra påminner mig om en dokumentär jag såg för ett antal år sedan. Denna handlade om just utmattningsdepression och jämförelser gjordes där mellan bland annat Sverige och Island. En framstående, mycket hårt och ihärdigt arbetande svensk kvinna som bor på Island sedan många år tillbaka berättade om skillnaderna hon såg mellan länderna. De gånger hon åkte tillbaka till Sverige blev hon förvånad över mentaliteten hon mötte. Hon reagerade emot att många människor i Sverige har en negativ inställning till arbete, att det är jobbigt, påtvingat och som ett nödvändigt ont som man vill bli fri så fort som möjligt, att människor i Sverige längtar efter pension eller på annat sätt ett arbetsfritt liv på ett sätt hon aldrig mött på Island.

På Island är grundinställningen till arbete (enligt dokumentärens medverkande) att det är något glädjande, en självklar del av livet och många, många arbetar långt över 70-årsåldern.

På Island ställer man sig frågande till utmattningsdepression som ett resultat av hårt arbete. Det är inte på långa vägar ett fenomen och samtalsämne i samma utsträckning på Island som i Sverige, enligt den svenska kvinnan i dokumentären.

Att det kan skilja sig så mycket känns svårt att förstå, men det gör mig nyfiken och än mer intesserad av att åka till Island...

Lina Sjöbergs tankar för dagen

Publicerad 2008-09-04 22:53:18 i Allmänt,

Författaren och teologen Lina Sjöberg är en av de som förgyller morgonstunderna med "Tankar för dagen" på Sveriges Radio P1. Jag minns inte riktigt när hon delade dessa tankar (för ett år sedan?), men de finns i pod-arkivet på hemsidan för "Tankar för dagen" och nu finns de i min mp3.  Jag lyssnade på hennes tankar vid promenaden ikväll. Lina pratade bland annat om sina många flyttar genom åren. Själv har jag bott på 10 ställen under de senaste 11 åren. Jag vill dela med mig av ett citat från Linas tankar för dagen:

"Nu ska jag flytta från de sju rummen till en mycket mindre lägenhet. Det är underligt med tanke på att jag för två år sedan trodde att själva kvadratmetrarna spelade någon roll. Att själva bredden på dörrarna skulle göra skillnad. Att med större ytor utanför mig skulle rummen vidgas inuti mig. Med tanke på hur mycket jag har flyttat i mitt liv är det underligt att det ska ta sådan tid att förstå att rummen inuti vidgar rummen utanför. Inte tvärtom."

Rummen inuti vidgar rummen utanför.

Jag tror det stämmer.

Ny blogg: Per Hökpers

Publicerad 2008-09-02 20:04:31 i Allmänt,

Jag har funnit en intressant blogg!

Per Hökpers skriver här om sina egna erfarenheter av studier vid Johannelunds teologiska högskola och dokumentären Jenny, Gud och Tystnaden.

Trött på feghet!

Publicerad 2008-09-01 09:39:20 i Allmänt,

Med anledning av gårdagens dokumentär Jenny, Gud och Tystnaden  skriver jag igen... Dokumentären handlar om en kvinna som läser till präst vid Johannelunds högskola i Uppsala (en skola i den svenskkyrkliga väckerörelsen EFS regi. EFS är en rörelse med 15-17000 medlemmar, till skillnad från Svenska kyrkan som helhet som har ca 7,5 MILJONER medlemmar). Jenny är gift med Linda och detta är inte helt enkelt för Jennys klasskompisar att förhålla sig till och ingen av dem säger uttryckligen att de skulle kunna tänka sig att välsigna en samkönad relation.

Nu har jag sovit på saken och är fortfarande upprörd. Min regel är att sova på saken och se om jag fortfarande tycker samma sak när jag tagit en paus från ämnet innan jag uttalar mig. (Det har räddat mig från att skicka onödigt arga mail genom åren!)

Men nu har jag sovit  på saken och känner i alla fall samma sak, så nu skriver jag om det.

Tänk att jag blir så fruktansvärt TRÖTT på den klassiska EFS-ljusskyggheten, den typiska skugglandsbalansgången som många av dem ägnar sig åt. Jag är så TRÖTT på fegisarna som inte vågar ta ställning, de som cirkulerar i gränslandet och ser sig som svenskkyrkliga, fast lite bättre och lite mer kristna och frikyrkliga, fast lite bättre, lite mindre rigida och svart-vit-tänkande, som inte tar ställning och står upp för det utan stryker omkring som osäkra, orotade, flackande krumelurer som snabbt kryper in och gömmer sig i sina skal om det börjar hetta.

Jag är så TRÖTT på detta!

Hur i hela Hälsingland kan en ung kvinna i dokumentären om och om (som för att övertyga sig själv? för att legitimera sitt ältande?) sitta och upprepa att "homofrågan" (mitt slarviga uttryck) är en såå svår fråga, att det är den svåraste frågan?!?!?

Den svåraste frågan?!?!

I nationell TV får vi veta att människor som genomgått Johannelunds fem år långa teologiska utbildning ser "homo-frågan" som den svåraste nöten att knäcka!!!

HJÄLP!

Vilka teologiska, etiska, filosofiska, mänskliga frågor har då fått stå tillbaka?

Jag blir rent rädd när jag tänker på detta, att människors genuina, innerliga, kärleksfyllda, livslånga, trofasta och monogama relationer är det som högskolestuderande människor stöter och blöter, sliter och tampas med.

Fegisar!

Ta ställning för tusan!

Nej, ni är inte bättre än "vanliga" svenskkyrkliga. Dessa står upp för sin tolkning av Jesu budskap.

Nej, ni är inte bättre än pingstvännerna. Dessa står också upp för sin tolkning av Jesu budskap.

Att bara glida mellan trösklarna, att inte våga stå upp för sin sak, att inte ta ställning står mig UPP I HALSEN!

SKÄMMES!!!

Jesus var ingen fegis, Jesus gick emot konventionerna och bröt mot regler.

Jesus var ingen ljusskygg gränslandsglidare!

Jesus var ingen fegis.

Jenny, Gud och Tystnaden

Publicerad 2008-09-01 00:40:36 i Allmänt,

Jag sitter här och tänker...

Har tittat på dokumentären "Jenny, Gud och Tystnaden"... flera gånger nu.

Jag beundrar Jenny.

Jag förstår inte hur hon fixade att gå sin utbildning i denna miljö. Jag förstår inte.

Men jag tror att det var bra att hon gjorde det.

Människor med olika uppfattning och värderingar behöver mötas. Behöver ta intryck av varandra.

Kanske.

Men jag vet inte riktigt om jag fixar liknelsen mellan sexuell läggning och pollenallergi.

Jag tror att pollenallergikillen vill bli av med sin pollenallergi, men jag har svårt att tro att den homosexuella Jenny vill bli av med sin livskamrat och stora kärlek i livet.

Det är inte riktigt så att alla människor behöver vara hetrosar för att jorden ska fortsätta att befolkas.
Jorden behöver att människor älskar och tar hand om varandra.

Kära Jenny, om du läser detta: Jag beundrar dig och jag är stolt över dig! Jag tror att Jesus är stolt över dig och ler lite, för han känner igen sig i dig och ditt mod.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela