Blyger

Blyg... Eller trött på förutfattade meningar...

Julen...

Publicerad 2006-12-21 19:51:51 i Allmänt,

Jaha... Då är det dags att packa ihop pinalerna och bege mig ut i bushen... Jag ska fira jul och nyår i ett rött hus med vita knutar. Perfekt färg på huset för att matcha julen. .-)

Nu kommer jag simma ur bild ett tag... tills efter nyår skulle jag tro.

På återseende!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Finnskogspols

Publicerad 2006-12-19 18:58:40 i Allmänt,

Är det någon i bloggvärlden som har dansat finnskogspols?
Jag har just fått veta att jag har gjort det. Utan att jag visste om det. Jag bara hängde på och klamrade mig fast i min kavaljer. Han var himla bra på att föra! :-)

Fysiken

Publicerad 2006-12-19 09:01:57 i Allmänt,

"Det är viktigt att hålla igång fysiken" sa en god vän till mig, med glimten i ögat, för några dagar sedan. Det håller jag med om. Men vilken fysik? Gäller det kunskaperna i det naturorienterade skolämnet "fysik" så har jag nog en del att arbeta på, men gäller det kroppens fysik...ja, då har jag i alla fall en god början, känns det som.... Jag har fortfarande träningsvärk efter helgens övningar. :-)

"Att hålla igång fysiken" kanske kan innefatta själens fysik med. Då tänker jag att det kan handla om att man inte ska luta sig tillbaka och stagnera, utan hålla igång tankeverksamheten och kontakten med hjärtat och själen. Att hålla igång själens fysik. Undrar om det är något man kunde få på recept? Så som det blivit populärt att göra inom primärvården, att ge motion på recept till människor som ligger i riskzonen att få sk välfärdssjukdomar... Tänk om man skulle få själslig motion på recept... Skulle det då vara en form av själavård?

Ett annat uttryck är "att hålla sig i form". Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det uttrycket. En tonårstjej jag känner blev upprörd i ett samtal vi hade tidigare. Det handlade om dagens skönhetsideal och medias inverkan på unga människor. Den här tjejen var så arg och besviken på de ungdoms- och hälsotidningar som hon ser i handeln. "I vartenda tidningsställ ser man rubriker som handlar om tips för hur man ska bli si och så, hur man ska göra om sig och inte vara sig själv längre, som att man inte kan vara som man är och överallt står det uppmaningar om hur man ska göra för att "komma i form". I VILKEN J*LA FORM!?!?!?!?!?!?!" sa hon upprört. Ja, i vilken form ska vi komma? Är målet att alla ska se ut att vara stöpta i samma form? Är det vad vi ska sträva efter?

Ever heard of   "enhet i mångfald"?

Söndagskvällen

Publicerad 2006-12-18 09:15:32 i Allmänt,

VIlken kväll!
Vilken underbar söndag jag hade igår. Detta trots avsaknaden av mässa. Nåja, jag tillbringade i alla fall några timmar i kyrkan där jag lyssnade till en underbart vacker konsert med en riktigt bra kör. Konsertens tema var Det Stora Mysteriet. Julens mysterium. Vackert.

Efter denna fina start på söndagskvällen begav jag mig till orten strax söder om min nuvarande hemort. Där vankades det stora portioner av musik och dans... Underbart! Svetten lackade och hjärtat pumpade för glatta livet. -Vilken perfekt motionsform! Man får både bra konditionsträning och möjlighet att träffa trevliga människor. Tanken var att jag skulle åka hem vid 22.30, p.g.a att sista tåget skulle gå då och jag skulle upp tidigt idag och kunde därför inte ta den sista bussen som gick VÄLDIGT sent, men....Det gick helt enkelt inte! Jag kunde inte slita mig från dansgolvet! Dessutom hade jag blivit erbjuden skjuts med bil, vilket innebar att jag kunde stanna längre -jag  behövde inte passa tåget. Det resulterade i att jag kom hem vid 01.00.... Gäsp!

Imorse när jag vaknade hade jag problem att ta mig upp. Av flera orsaker... :
1. Trötthet! Ögonen ville inte samarbeta det minsta.

2. Träningsvärk. En tjusning med dans är att man inte känner vilken träning man utför förrän efteråt. Men...Efteråt känns det desto mer!


Nu är det dags för lite stretching.

Dagens händelser

Publicerad 2006-12-17 12:00:14 i Allmänt,

Denna söndag går i musikens tecken. Först ska jag gå på julkonsert i kyrkan. Det är en riktigt bra kör som ska sjunga och jag känner en av koristerna, så det gör det hela ännu roligare. Sedan bär det iväg till grannorten (lite utsocknes) där en hel danskväll väntar! Ojojoj vad jag ser fram emot det! Jag vet redan nu att jag kommer att ha träningsvärk ett antal dagar framöver... :-)

Vad pysslar ni med en dag som denna?

Välkommen!

Publicerad 2006-12-16 23:46:33 i dagens,

Ja, då sitter jag här... Som att jag inte hade nog att göra innan... Jag som knappt hinner med att uppdatera mig på andras bloggar och nu har jag fått för mig att JAG ska prova att ha en EGEN... oj oj oj! Som läsare av andras bloggar vet jag att det är roligt att läsa bloggar som uppdateras ofta. Hmm...Undrar om jag kommer att lyckas leva som jag lär...

Av och till har jag funderat på vad jag skulle kunna tänkas använda en blogg till. Som en källa till uppdatering av vardagen så här på den nya orten (ligger lite utsocknes från min hemort, kan man säga), eller kanske som ett forum för mina funderingar som jag tar emot respons på. Tja... får väl se hur det utvecklas...

Tack för titten!
Välkommen åter!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela