Blyger

Blyg... Eller trött på förutfattade meningar...

Lillan

Publicerad 2007-01-21 00:21:20 i Allmänt,

Jag känner en familj som har några hundar. De strövar omkring helt fritt på gården och är vänner med familjens barn, höns, katter och hästar. En av hundarna heter Lilla Gumman Lena. Hon kallas för Lillan. Hon är en new foundlandshund. Lillan är inte liten.
 

Det här är inte Lillan, men en av hennes släktingar...
153504-3
Bilden är hämtad från www.vovve.net

Kommentarer

Postat av: Eva

Publicerad 2007-01-21 09:41:12

Stilig hund men ack så stor och mycket päls att sköta. Men visst, har man stora utrymmen så verkar denna hundras lugn och go.

Postat av: Junitjej

Publicerad 2007-01-21 09:45:04

Newfoundland är sådana fina hundar. De är som små björnar. Jag gillar dem, men man behöver plats om man ksa ha en sådan hemma. Vi har en ganska stor hund ändå. Vi har en hovawart och vår är ca 70 cm i mankhöjd, men den är ganska slank i kroppen. Inte så kompakt som t.ex en golden. Min sambo hade en berner sennen innan. de är också ganska stora hundar, dock inte som newfoundland.

Postat av: Junitjej

Publicerad 2007-01-21 09:46:02

Kolla in under kategorin Hunden Yambo på min blogg.

Postat av: Blyger

Publicerad 2007-01-21 10:12:55

Eva: Ja, med en sådan här "bjässe" är det nog bäst för alla parter att ha en gård och stora utrymmen inomhus. Och inte vara känslig för hårtussar i hörnen...

Junitjej: Jag har träffat en väldigt go berner sennen. Hon funkade både i stad och på landet, väldigt flexibel. Ang hovawarten Yambo: så fin han är!!! Och valpbilderna! :-) Han har en annan form än golden, men jag kan tänka mig att folk tar fel... Det finns ju t.ex två varianter av labradorer, en utställningsvariant och en jaktvariant. Jaktlabben är mer slank och smidig i kroppen. Kanske folk bara tänker att det är en ovanligt vältrimmad golden? Jag läste rasbeskrivningen på din blogg. Det verkar som att hovawart är en ras för mer erfarna hundägare, till skillnad från golden. Stämmer det?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela