Matvete

Har ni testat matvete?
De ser ut som kalaspuffar. Men är mycket nyttigare.
Bra med fibrer, proteiner, vitaminer och mineraler...
Använd till sallader, eller istället för potatis, ris, pasta...
alltså jag har ju faktiskt köpt matvete och har ställt den bredvid couscousen i skafferiet. Men couscous kommer alltid före. Inte på grund av smak eller nåt. Men så behändigt att typ slänga en 1 dl couscous i en skål och slå en dl vatten, hett, över. Hur enkelt är inte det...
Ida... Jo... det är ju superenkelt, men... mat som går fort att göra försvinner lika fort ur magsäcken med, brukar jag tänka... T.ex. snabbmakaroner, snabbhavregryn etc har ju högre GI... När jag själv försöker smita undan det nyttiga alternativet framför det snabba så försöker jag motivera mig på det viset... :-)
Ja det är gott med matvete, har gjort en god sallad på det någon gång. Bulgurvete är också fint, godare än couscous. Have a nice evening!
Jomen sååå 70-tal :-)
Svarar Madicken: 70-talet förknippar jag mer med linser.
Madicken, Eva: Man kanske kan göra en god sallad med matvete OCH linser och ha ett 70-talsparty.... ;-)
Vad är skilnaden mellan mat- och bulgurvete?
Veronica: Jag hoppas att Madicken eller Eva kan reda ut det... Eller experten Ida, kanske...
Matvete= hela vetekornet vars yttre skal har tagits bort, grodden är kvar, det nyttiga så att säga. Många långa kolhydrater!!
Bulgurvete= Krossade vetekorn, nyttiga de också.
Jag gillar matvete! Blir jättegott när man får rester av det, att blanda det i köttfärsen...
Fiffigt tips från Bloggblad!
Eva
Tack för klargörandet.
Bloggblad
Tack för tipset
:-)